Äntligen säger många av oss och många säger också lite mer negativa saker.
Många har handlat julklappar, massor av klappar, och många har inte råd, eller vill handla, eller har ingen att handla till.
Många har pyntat och ljus och lampor är tända och det blir ljusare där hemma. Många har inte pyntat något alls. Ser likadant ut som i somras.
Många har varit och handlat massor av julmat, skinka, korvar, syltor, sill med mera Många har inte råd eller lust att göra dessa inköp.
Många har julstädat och det hänger rena eller nya gardiner för fönstren. Många orkar inte med städningen. Det får vara. Är ändå ingen som ser det.
Många har under flera veckor redan hängt upp en stjärna, eller satt en ljusstake i fönstren. Många har inte dessa saker och strutar i det.
Många har skickat julkort till alla nära o kära. Många har inte någon att skicka till och kommer inte heller att få något julkort.
Många har satt in en julgran och pyntat den med kulor och glitter. Många har inte skaffat någon gran alls.
En del firar en jättestor jul med massor av glitter. En del firar lite mer ”lagom” och en delfirar inte alls.
En del firar julen på ett religiöst sätt. För andra är tomten huvudpersonen.

Vilken grupp tillhör du? Oavsett vilken grupp du finns i, så kan du tänka på att det finns andra människor som gör och är annorlunda. Oavsett åt vilket håll, så kan man ha respekt för olika traditioner, oavsett varför man har dom.

Vi som är SITA tar gärna emot samtal och diskuterar hur man kan se på detta, men framför allt kanske vi kan vara ett stöd till dig som låser in dig när julen närmar sig.
Hör gärna av dig till någon av oss.

God jul om Ni vill ta emot det, eller strunta i det. Det är Du som avgör.  Lasse

Fler nyheter

Alla nyheter