Nu är det höst, i varje fall idag och den ort jag bor i. Det börjar bli vackert med alla gul/röda löv och vädret har blivit betydligt svalare.

SITA har sedan ett tag kommit igång med de utbildningar som sedan länge varit schemalagda och alla verkar nöjda med att vara igång. Tro nu för den skull inte att allt är som det varit tidigare. Varningstecken hörs från myndigheter nu när vi börjar släppa på en massa regler när det gäller äldreboenden, skolor, restauranger, idrott m.m. Fester börjar ta fart igen och smitta sprids. Skall det vara så svårt att tänka till och ta det ansvar som krävs för att hålla den fasansfulla smitta stången.
Måste vi människor styras av myndigheters regler? Varför kan vi inte tänka självständigt? Tänka vad som är bäst för oss alla, inte bara för just mig. Det kollektiva ansvaret. Hur har det blivit så här? Så egocentriskt!

Jag tror inte att det finns någon person som inte vet vad som gäller eller vet vad man bör och inte bör göra. Alla vet!
Men varför lever vi inte utifrån det vi vet? Jag tror mycket handlar om våra levnadsmönster och de förebilder vi har och om ”dom” gör det kan ju även jag göra det. Vi tar efter andra och då tar vi efter det som verkar enklast och lättast just för stunden. Man måste inte härma andras beteendemönster, man kan ha sina egna genomtänkta och smarta mönster som är just mina egna. Fundera gärna igenom vad just dina mönster är!
Vill du diskutera detta kan du kontakta någon av oss för att ta debatten.
berit@kulabodan.se    lasse.ahnby@telia.com    taipuab@gmail.com    eleonore@eleonorelind.se
Hälsar Lasse

Fler nyheter

Alla nyheter