3-4 decimeter snö i våra norra delar ända ned till Dalarna.
Ja årstiden och väderleken gör att de flesta av oss kryper inomhus, och det verkar som om pandemin följer med in.
Tyvärr ser det ut som om smittan går i vågor och bryter ut lite varstans. Just nu meddelas det från Danmark, att gränsen ska stängas för oss i Skåne på lördag.

En positiv nyhet för oss i riskgruppen 70+, är att i stället för att Folkhälsomyndigheten har talat om oss, och gett oss direktiv och definierat oss likt en Förälder, så har man idag börjat att tala till oss. Restriktionerna är borttagna och vi har blivit inkluderade bland alla andra medborgare. En god möjlighet för oss att återta vår OK-position och relatera till andra som OK -OK.

Vi har samma villkor och ansvar att skydda oss; tvätta händerna, använda handsprit och handskar när så behövs, samt att hålla ett fysiskt avstånd.

Våra behov av social närhet och kontakter med andra kvarstår, och blir naturligtvis en utmaning framöver nu när vintern kommer. Det är lätt att bli ”coronatrött”, släppa på uppmärksamheten, och återgå till gamla invanda beteenden, som ju sitter i ryggmärgen; att kramas – gå lite närmre – luta sig fram – mm.

Så länge  jag har kontakt med mitt Vuxenjagtillstånd, och stannar kvar i detta, kommer jag att goda möjligheter att navigera i kommunikationen med andra, och även kunna på ett riskfritt sätt  få närhet och intimitet 

Men släpper jag denna kapacitet, kan det lätt bli att jag ger efter för mina impulser att gå för nära, slappna av nedvärdera risker och trängas i kollektivtrafiken och på barer och restauranger etc.

Vi på SITA har åter startat upp våra utbildningar live, dvs vi är på plats, men tillämpar just Coronatänket – och hjälps åt att låta Vuxen sitta i förarsätet och släppa in Förälder och Barn när det är lämpligt, utan att släppa på garden och låta smittspridningen få fäste. Detta har fungerat alldeles utmärkt hittills, så välkommen att titta in på vår hemsida

Transaktionsanalys.nu och se vad vi kan erbjuda just dej! 

Fler nyheter

Alla nyheter