Nu är det semestertider. En sommar som på många sätt inte är som andra somrar. När jag frågar människor omkring mig hur deras semesterplaner ser ut får jag ofta svaret: ”jag vet inte vad jag ska göra”. Planer skrinläggs för man vet inte om det är möjligt att fullfölja då reserestriktioner eller nedstängda attraktioner gör det omöjligt att genomföra. Många verkar besvikna och tror inte de kommer få den välbehövliga återhämtning de sett fram emot.
Nu kanske vi har en möjlighet att ha semester på ett annorlunda sätt. Inte fyllt av reseupplevelser eller aktiviteter på turistställen, utan upplevelser i vår närmiljö, kanske mera ute i naturen. Att slå av på takten, dra ner på tempot och tillåta oss att känna efter hur vi mår, vad vi behöver. Att stanna upp så att själen hinner komma i kapp kroppen. Att återfinna sig själv – att hämta hem sig själv!
Jag önskar er alla en fin sommar med upplevelser som berikar er på förhoppningsvis ett nytt sätt! Glad sommar!

Berit Fahlén 2020-07-08

Fler nyheter

Alla nyheter