Blommor och andra växter börjar så smått komma igång med sitt växande och pandemin är precis som vanligt.
Oavsett vad vi tycker om allt detta är våren en glad årstid, för en del. Det finns personer som upplever våren som mycket kravfylld period. Man skall vara glad, man skall ha en massa roliga saker att göra, man skall ordna och dona med det mesta. Men vad händer om man inte vill? Inte orkar? Man stänger in sig, man undviker träffa andra människor. Man blir ur slag och tycker livet blir ett ”måste vara glad liv”. Och framför allt just i år då det är ett år med pandemi.
Jag träffar många personer som på grund av pandemin låst in sig och nu detta med en svår vår som lök på laxen. Jag tror att det är dags att bryta isoleringen som vi haft under ett år nu. Inte på det sätt att vi inte respekterar FHMs rekommendationer men på något sätt där vi söker kontakt och umgås mer. Det finns telefoner, trädgårdar, parker, skogar, m.m. Träffar varandra under ANSVAR. Man kan ses utan att kramas. Det är kanske bara 2 meter till den du vill se. Det går väl bra så länge. Tills allt lagt sig. Det farligaste som kan hända är att vi låter vår egen rädsla ta över ansvaret och glömmer bort den verklighet som finns runt omkring oss. Om vi låter rädslan styra över våra liv blir det svårt och farligt.
Vi som är SITA tar gärna emot samtal och diskuterar hur man kan göra, men framför allt kanske vi kan vara ett stöd till dig som är rädd och inte vågar. Hör gärna av dig till någon av oss.
Lasse
berit@kulabodan.se  lasse.ahnby@telia.com  taipuab@gmail.com  eleonore@eleonorelind.se

Fler nyheter

Alla nyheter