I varje fall är vi på god väg till den sköna sommaren där vi oftast har en viss ledighet att se fram emot. Eller, hur blir det. Tiden numera är ju helt annorlunda. Många saker är upp och ner. En del upplever detta som kaos. Inget är normalt är andra uttryck som förekommer. Vad stökigt allt är.
Men, alla dessa uttryck och ibland ångestladdade uttryck och känslospel har sin grund i vad vi som individer refererar till. Hur historien varit. Vad vi förväntar oss av att framtiden skall vara som historien. Sanningen är ju den att när vi refererar till historien som en gång varit och vill vara, är ju bara en dröm. När vi refererar till framtiden, vill vara i framtiden (som vi faktiskt inte har en aning om vad som kommer ske), drömmar om framtiden som oftast associerar till hur historien varit.
Att fastna i dessa tankar (historia eller framtid) kan driva oss människor in i mer eller mindra starka psykologiska obehagsupplevelser. Psykisk ohälsa kallas detta numera.
Om vi istället lever i detta nu, Vuxenjagtillståndet, kan vi lättare och med mycket mindre motstånd anpassa oss till den verklighet som just nu är. Vi slipper oftast oro och rädsla för hur det skall vara eller bli. Vi lever ju just nu och ser verkligheten. Vi kan då förhålla oss till denna.

Lev i nuet så blir det mycket lättare. Vi har då en beredskap på förändringar och slipper oro för framtiden och saknad för historien.

Vill du diskutera detta kan du kontakta någon av oss för att ta debatten.
berit@kulabodan.se    lasse.ahnby@telia.com    taipuab@gmail.com

eleonore@eleonorelind.se
Hälsar Lasse

Fler nyheter

Alla nyheter