Skrev Astrid Lindgren i Idas sommarvisa!
Vad mycket lättare livet blivit sedan jag insåg att ”någon annan” oftast är jag själv. Jag måste skapa förutsättningar för det liv jag vill leva.
Lyssnade på en pod där en man sa ”Jag säger aldrig: Ha en bra dag. Man kan inte ha en bra dag. Man måste göra så att det blir en bra dag. ” Det innebär en aktiv handling från mig för att skapa min dag. Det där har jag med mig och försöker tänka på i vardagen. Vilken sorts dag vill jag ha i dag? Vissa dagar betyder att jag behöver kavla upp ärmarna och få undan en massa arbete. Då behöver jag fokusera på att organisera min dag så effektivt som möjligt. Ibland är dagarna tyngda av bekymmer. För mig är det hjälpsamt att så mycket som det är möjligt gå ut i naturen. Känna vinden, höra fåglarna och påminnas om skönheten och storheten i alltet. Andra dagar tillåter avkoppling. Då vill jag inte titta på klockan utan låta kroppen bestämma min takt. Då gör jag inga långa planeringar alls. Först ska jag äta frukost, sedan får jag se vad jag har lust med. Det blev en promenad. Vad har jag lust med nu då? Peta i rabatten kanske eller läsa lite i boken. Eller förresten, jag går och badar!
Min vardag innebär vanligtvis att almanackan är fullmatad. På min semester vill jag planera så lite som möjligt. Låta lusten bestämma på vilket sätt jag ska ”sätta fart” på den sommardagen!
Jag hoppas att ni alla skapar er fina sommardagar med minnen som ni kan plocka fram i vinter!

Berit Fahlén

Fler nyheter

Alla nyheter