Inte något nytt under solen med att vara människa – egentligen! Efter två år av begränsande pandemi och ett krig som brutit ut i Europa ska vi möta sommaren. Det är över två år sedan pandemin startade och många av oss känner nog att den är över. Men är den det?

När invasionen av Ukraina startade officiellt den 24 februari var nog många av oss rädda. Men månaderna går och Ryssland har ”liksom” dragit sig tillbaka från Kyiv och många har återvänt till sina hem. Men är det över?

Nej som svar på båda frågorna. Men hur härdar vi ut, hur bibehåller vi förståelsen trots att nyheten inte längre känns som en nyhet. Med svårighet. Det är lätt att utveckla en tolerans mot fruktansvärda nyheter på radio, TV och i sociala medier. Lätt att ta ytterligare ett krig för givet, med skrämmande bilder och oförståelig rapportering. Men, vi får helt enkelt härda ut och ta hjälp av varandra. Att samtala om det som är svårt. Att hitta en balans i att bli berörd och kunna lägga det åt sidan så att det som berör oss inte hindrar oss att leva våra liv.

Till hösten kommer vi att starta ett antal samtalsgrupper för olika typer av svårigheter, beroende av olika slag och personlig utveckling.

Och inte minst så startar vi omgång två av vår ett-åriga utbildning: Kommunikativt ledarskap! Ett coachande förhållningssätt för alla som arbetar med människor professionellt. Mer information finns under fliken utbildningar.

Vi lägger ut information regelbundet på vår hemsida och i sociala medier.

God sommar hälsar Eleonore och vi på SITA

Fler nyheter

Alla nyheter